DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

CTS Mary Lou Prachatice

2005-2010

20. Celostátní setkání dětských country tanečních souborů
Tábor 23. - 25. 4. 2010

Nejvíce času na 20. CSDCTS jsme strávili ve společnosti našeho kamaráda "Čáry", ať už na jeho seminářích tradičního country, line dance, krátké ochutnávce square dance nebo na afterparty a opravdu jsme se s ním nenudili. Navštívili jsme též cloggingový seminář Jana Pumpra, který byl velmi zajímavý. Na soutěži jsme shlédli několik pěkných choreografií a vydupali jsme si i pohár za třetí místo. V neposlední řadě jsme si skvěle užili vystoupení Martina Žáka a countrybál se Starou almarou.

    

Tábor 5. - 7. 3. 2010

Na březnový "Malý Tábor" jsme vyrazili v hojném počtu a s dobrou náladou. Už při cestě vlakem nebyla o zábavu nouze a veselá atmosféra pak panovala celý víkend. Vtipkovali jsme, dováděli, řádili a vše jsme si skvěle užívali. Náš milovaný square dance jsme na chvíli vyměnili za tradiční country, u kterého jsme se skvěle vyblbli a vytancovali. Míra Procházka měl připravené i nové krásné choreografie, které nás hned zaujaly pro svou netradičnost, a tak jsme si tancování vychutnali ještě víc. Naši stepaři zase propotili trika na seminářích cloggingu s Honzou Valentou, kde se naučili super choreografii. V sobotu večer proběhl "dramatický souboj :-)" a pohár od pana školníka za nejlepší taneční vystoupení putoval po roce opět k Mary Lou, tentokrát do rukou pěti stepařů, kteří předvedli modrobílý "Taneček".
Děkujeme panu Ženíškovi a paní Novákové za odvoz zavazadel.

    

19. Celostátní setkání dětských country tanečních souborů
Tábor 24.-26.4.2009

Na velké akci pořádané SDC Šumaváčkem již podevatenácté jsme prostě nemohli chybět. A jako vždy to bylo bezva! Nejvíce času jsme strávili na seminářích square dancingu a jelikož se žádní jiní tanečníci Ms a Plus nedostavili, měli jsme díky tomu skutečně individuální výuku, která se nesla v takřka rodinném duchu. V pátek a v sobotu se nám věnoval Jirka Ščobák. Úžasný to caller z bratislavské Karolíny! Byla s ním velká sranda a hlavně jsme se pořádně vyblbli. Jirka totiž zásadně nepoužívá country a square muziku a s úsměvem toleruje i "blbinky", což ocenily zejména naše "pubertální" tanečnice, které se tak mohly do slova a do písmene "odvázat". Další skvělou věcí byl "rychlokurz" Pluska pro některé z nás. Jirka to zkrátka s tanečníky umí na jedničku s hvězdičkou! V neděli se nám potom věnoval Míla Malý, který nás naopak vůbec nešetřil, pěkně nás potrápil všemi možnými i nemožnými záludnostmi a donutil nás pořádně nad tancem přemýšlet. Jeho lekce byla docela vyčerpávající, ale o to více užitečnější a zajímavější. Kromě square dance došlo i na skvělý seminář cloggingu s "Bobem" Pumprem. Zazpívali jsme si na pátečním koncertě Martina Žáka, vyblbli jsme se na sobotním country bále se Starou almarou a callerem Mírou Procházkou a popovídali jsme si s celou řadou našich kamarádů. Největším překvapením bylo pro všechny nádherné druhé místo pro našeho Káju v taneční soutěži. Skvělý výkon, skvělé umístění, obrovská radost!

   

Tábor 6.-8.3.2009

Setkání v Táboře nám přineslo spoustu nových znalostí, dovedností a zkušeností. Naše začátečnice se velmi zdokonalily na seminářích tradičních country tanců s Mírou Procházkou, procvičily si to, co znají z kroužku, a naučily se i hodně nových tanečních figur. V neděli pak bez větších problémů odtancovaly i několik poměrně složitých choreografií. Během víkendu se také seznámily s cloggingem a vyzkoušely si nejzákladnější kroky. Pokročilé tanečnice a tanečníci pak "dřeli v potu tváře" na seminářích cloggingu s Honzou Valentou. Naučili se nové kroky a hlavně významně zapracovali na technice svého stepování. V sobotu večer proběhla soutěž O Cenu pana školníka, kde byla pohárem oceněna naše choreografie My dva, kterou stepují Kristýnka s Kájou. Kromě tance jsme si našli čas i na nejrůznější hry, prohlédli jsme si centrum Tábora, navštívili jsme hned dvě cukrárny a pořádně jsme se vyřádili na dětských hřištích.
Děkujeme manželům Mattauchovým za odvoz zavazadel a za pedagogický dozor.

        

Nová Pec a Severské hry 23.-25.1.2009

Kdo se chtěl z Mary Lou pořádně vyblbnout, vypravil se na konci ledna do Nové Pece. A akce to byla skutečně skvělá! Již ve vlaku na cestě tam jsme hráli spoustu zábavných her a pokračovali jsme i v tělocvičně ZŠ Nová Pec, kde se nás sešlo 20 dětí z CTS Mary Lou a SDC Šumaváček. Vyhlášen byl totiž 4.ročník Severských her, tentokrát s podtitulem "Bota Eskymáka Boba". Celý víkend jsme ve skupinkách bojovali o jednotlivé severské dovednosti. Učili jsme se Grónsky, hledali jsme způsob, jak se co nejlépe zahřát v mrazivém počasí, vyráběli jsme zmrzlinu nebo jsme hledali v lese naši zraněnou vedoucí, abychom jí pomohli. Největšího úspěchu se dočkala noční etapa her, kdy jsme podle mapy lovili medvědy. Odměnou za celovíkendové snažení nám bylo nalezení ztracené Bobovy boty, která byla plná sladkostí. A tanec? Na ten jsme samozřejmě nezapomněli. Pod vedením Míry Procházky jsme se vyřádili u tradičních country tanců v kruzích, řadách i ve čtverylkách. Naučili jsme se také spoustu nových figur a ti nejpokročilejší z nás si zatančili i square dance.
Děkujeme panu Ženíškovi a paní Novákové za odvoz zavazadel a dále DDM Prachatice za příspěvek na dopravu.
         

Břeclav 31.10.-2.11.2008

V Břeclavi jsme se především zdokonalovali v cloggingu na seminářích s Honzou Valentou. Výuka byla poměrně náročná, všechny nás v neděli pořádně bolely nohy, avšak odvezli jsme si spoustu inspirace a nových zkušeností. Dalším důvodem naší cesty na Moravu byla taneční soutěž O Zelený hrozének, kam jsme přivezli dvě cloggingová sóla. Nakonec se podařilo uspět naší Kristýnce, která pro Mary Lou vytančila úžasné první místo! Podívejte se i do sekce Naše choreografie- Galerie úspěchů a do sekce Napsali o nás. Dále jsme si příjemně zatančili na seminářích tradičních country tanců s Mírou Procházkou. V sobotu jsme navíc strávili 3 nádherné hodiny v parku na zámku Lednice. Užívali jsme si podzimní přírody a čekala nás i vyhlídková plavba lodičkou. Celý víkend jsme pak zakončili minioslavou narozenin naší Marti.
Děkujeme panu Karlu Ženíškovi - Stavební práce Prachatice za zajištění dopravy a finanční podporu!

   

9. Blatenské tancování 30.5.-1.6. 2008

Den dětí jsme oslavili na tanečním setkání v Blatné. Zatančili jsme si tradiční country s Mírou Procházkou a zastepovali jsme si s Honzou Valentou. Byli jsme také na prohlídce místního zámku, pohladili jsme si daňky v zámecké oboře a Míra s Honzou nás podobně jako v pohádce Šíleně smutná princezna povozili kolem zámku na pramičkách. Kromě toho jsme se nadšeně zapojili i do připravené hry, kterou jsme nakonec vyhráli.  
Na akci se finančně podílela firma Stavební práce Karel Ženíšek. Děkujeme.

     

 Všechovice 22.-25.5.2008

Na Moravu jsme se vypravili v plném počtu (všech jedenáct tanečníků a Jitka). Protože je cesta dlouhá, vyjížděli jsme již ve čtvrtek. V pátek ráno jsme si udělali výlet do blízkých Teplic nad Bečvou. Navštívili jsme Zbrašovské aragonitové jeskyně, udělali jsme si vycházku v lázeňském komplexu, kde jsme ochutnávali kyselky a "cpali se" lázeňskými oplatkami, a vyšlápli jsme si k Hranické propasti.
Ve Všechovicích jsme pak tančili tradiční country, clogging a dokonce i square dance. A v taneční soutěži O Moravský country pohárek se nám podařilo předvést tak pěkná vystoupení, že jsme si domů odvezli hned dva poháry - stříbrný pro holky za Tajemství rubínových hor a bronzový(!ve velké konkurenci to je úspěch jako hrom!) pro Kiki za Když večer sním... .
Akci finančně podpořila firma Stavební práce Karel Ženíšek. Děkujeme.

    

 18.CSDCTS Tábor 25.-27.4.2008

Celostátní setkání dětských country tanečních souborů opět nabízelo celou řadu seminářů a dalších lákadel. My jsme se těšili hlavně na tři věci : na square dance, Martina Žáka a taneční soutěž. Square dance calleroval Jindřich "Čára" Šašek. Tančili jsme na něj poprvé a byli jsme z něj doslova nadšení. Figury z netradičních pozic, taneční chytáky, spousta hlášek a vtipů, výuka nových figur z pluska ... prostě paráda! Druhým lákadlem byl Old-Time country muzikant Martin Žák, konkrétně pak jeho páteční koncert, kde si Jitka s Verčou dokonce zazpívaly po jeho boku. Úžasný byl také country bál, kde měl Martin již celou svou kapelu. Taneční soutěž byla pro nás velkou inspirací a navíc ji opět s Mírou Procházkou moderovala naše Jitka. Mary Lou měla v taneční soutěži svou premiéru a k velkému překvapení a obrovské radosti nás všech, se podařilo Kristýnce vystepovat nádherné třetí místo!

        

 Tábor 7.-9.3.2008

V Táboře jsme si užívali tradičních country tanců a zdokonalovali jsme se v cloggingu. Zúčastnili jsme se i taneční soutěže O Cenu pana školníka. V neděli po skončení tanečního pogramu jsme si udělali vycházku ke hradu Kotnov a na poutní místo Klokoty a také jsme se pořádně vyřádili na dětském hřišti.

        

Nová Pec 11.-13.1.2008

V Nové Peci jsme řádili u tradičních country tanců a věnovali jsme se také výuce square dancingu. Taneční program se střídal s již třetím ročníkem Severských her, které připravuje naše Jitka. A kdo ji zná, ten tuší, že soutěží bylo víc než dost. V tělocvičně, v lese a samozřejmě i v noční přírodě.

        

Břeclav 2.-4.11.2007

Akce v Břeclavi jsme se zúčastnili v tomto školním roce poprvé. Z našich tanečníků tam jeli jen Kristýnka a Kája. V Břeclavi jsme se věnovali zejména seminářům cloggingu, ale byli jsme si zatančit i tradiční country. V sobotu dopoledne jsme si udělali výlet do Lednicko-Valtického areálu a odpoledne naši stepaři zazářili na soutěži O Zelený hrozének, kde si se svým duetem vydupali druhé místo.
Naši účast v Břeclavi finančně a organizačně zajistili pan Karel Ženíšek a Jiří Novák. Děkujeme.

       

Tábor 19.-21.10.2007

Na první víkendovku v letošním školním roce jsme vyrazili do Tábora. Tančili jsme zde tradiční country tance, clogging, vystoupili jsme v rámci nesoutěžní přehlídky předtančení. Celou akci jsme si zpestřili návštěvou plaveckého bazénu.

    

8. Blatenské tancování 1.-3.6. 2007

Do Blatné jsme se vypravily vůbec poprvé. Jely jsme jen čtyři a k tomu ještě samé holky. A víkendovka nás nadchla! Hned po příjezdu jsme zamířily do cukrárny a odtud přímo k zámku, kde už na nás z vody "mrkaly" modré pramičky. Po úžasně romantické, a místy hooodně napínavé, projížďce jsme se odebraly zpět do školy. Tam jsme od vedoucích blatenského souboru dostaly zadání víkendové hry. Nadšeně jsme se pustily do jejího plnění a když jsme zodpověděly všechny otázky, konečně jsme vyrazily tančit. Největší zážitek dne však na nás čekal až po tancování ... šly jsme na koncert legendárního Olympicu! V sobotu jsme si užívaly country a cloggingu. A aby toho nebylo málo, sobotní odpoledne bylo ještě zpestřené návštěvou ÚSP Mačkov, konkrétně pak místního bazénku a vířivky. Večer jsme pak dostaly obrovský pytlík bonbonů, neboť naše řešení hry obsadilo 1.místo! V neděli jsme se rozloučily tancováním a pořadatelskému souboru Prim jsme přislíbily návštěvu i napřesrok.